Help guide; Jak sundat malý prsten?

Ani největšímu nepříteli bych nepřála zažít paniku spojenou se zaseknutým prstýnkem na prstu. Každopádně každý z nás by měl znát aspoň jeden tip, který může vyzkoušet v pohodlí domova, než se vydá do nemocnice.

Pojďme si tedy ukázat pár triků, co dělat, když se nám zasekne prsten a nejde sundat z ruky.

 

Kluzká vrstva

Pokud nelze prsten sundat nasucho, zkuste okolí prstýnku lubrikovat. Posloužit může mýdlo, krém na ruce, či naše sliny. Díky kluzkému povrchu může šperk lépe vyklouznout z prstu.

 

Ruka nad hlavu 

Pravděpodobně se nám již vytvořil otok, který ještě více znemožňuje sundání prtsenu. Zkuste zvednout postiženou ruku nad hlavu na alespoň 5 minut. Dojde k odkrvení, což pomůže zmírnění otoku. 

 

Zchlazení

Ke zmírnění otoku nám může pomoci také studená voda. Vložte tedy ruku nejlépe pod proud studené vody, nebo k prstu přiložte led. Po chvíli by se měl prst zmenšit a usnadnit sundání prstýnku.

 

Odborná pomoc

Pokud vám nepomohl ani jeden z výše zmíněných triků, a váš prst se začíná ne hezky zbarvovat a je necitlivý, je pravý čas na cestu k lékaři. Na chirurgii vám pomohou prstýnek sundat. Může dojít také k pomoci ze strany hasičů, rozhodně ale není za co se stydět. 

 

Doufám, že vám tyto triky pomůžou. Rozhodně je ale lepší se těmto situacím vyhýbat. Tím docílíte správnou velikostí prstenu. V tomto článku se o vybírání velikosti prstýnku bavíme, tak se na něho nezapomeňte podívat!

 

Teri, francobene.cz

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz