Druhy piercingů; jak se který jmenuje a kde to bolí nejvíc?

Letní počasí je tedy (doufám) na nějakou dobu zase pryč, což znamená jediné. Opět nám začíná období, které je ideálním časem na píchnutí nových piercingů!

Jakékoli úpravy tohoto typu se totiž nedoporučují dělat v létě, kdy se kůže více potí, což může způsobit horší hojení až větší komplikace. Chladnější počasí je zkrátka lepší. Nezapomínejme také na to, že každý má jiný práh bolesti, tudíž nás to nemusí bolet tolik, jako lidi v našem okolí.

Ráda bych vám tedy dnes představila ta nejběžnější místa na piercing a jak který nazýváme. Tak to nezdržujme a pojďme rovnou na to!

 

NOS

Nostril

Nejběžnější piercing v nosu je právě nostril. Nosíme do něj jak kruhové šperky (hovorově kroužek), tak také ty zahnuté (hovorově tečka). 
Toto umístění se určitě řadí mezi ty nejméně bolestivé. 

 

 1_8

Zdroj: Pinterest.com

Septum

Také patří mezi populárnější, obzvlášť v kombinaci s nostrilem zmíněným výše. Šperk je opět kruhový, či takzvaná podkova.
Bolest je o něco větší, než u nostrilu, ale opět nic hrozného. Pravděpodobně vám budou hlavně slzet oči.

 

2_8 

Zdroj: Pinterest.com 

UCHO

Tohle místo je opravdu plné několika typy piercingů. My si ukážeme ty nejznámější.

Helix

Překvapivě také nepatří mezi bolestivé místa k propíchnutí. Možná to bude důvodem, proč je tolik populární.

 

3_4

 Zdroj: Pinterest.com

 

Industrial 

To už je trochu větší oříšek (doslova). I když nemusí nutně bolet, opravdu dlouho se hojí. Udává se rozmezí 6-12ti měsíců.
Bolest je spíše tupá a cítíme hlavně tlak. Na stupnici bolestivosti je určitě nad všemi, které jsme si již představili.

 

4_2

Zdroj: Pinterest.com

 

Orbital/Conch

Méně časté, ovšem velice pěkné umístění. 

 

5

Zdroj: Pinterest.com

Tragus

Jako poslední typ piercingu si představíme tragus. A i když může vypadat bolestivě, zdání opravdu klame. Tudíž bolí, ale ne tolik, aby se to nedalo chvíli vydržet.

 

6

 Zdroj: Pinterest.com

 

Jaký piercing tedy bolí nejvíc?


Ten v bradavkách...

Jakožto nejvíc prokrvované místo, a tudíž velice citlivé, je toto místo společně s genitáliemi nejbolestivější. Někdo to miluje, někdo zase nesnáší. Pro ty ale co to milují, ta bolest opravdu stojí za to! Tady ale zase pozor na hojení, jelikož ten proces je opravdu dlouhý a může být trochu trnitý. 

 

7 

 Zdroj: Pinterest.com

 

Piercingy dokáží s lidmi opravdu divy. Hlavně se sebevědomím. Jsou to typy úprav, které nám mohou pomoci k tomu, cítit se dobře a sebevědomě. 
Pokud je budete v doporučené období pečlivě čistit solným roztokem a dodržovat všechny pravidla k úspěšnému zahojení, opravdu sklidíte ovoce.
Jelikož to za to častokrát opravdu stojí.

 

Teri, francobene.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz