franco bene guide; Jak vybrat správnou velikost prstenu?

U nás všech jednou přijde chvíle, kdy si budeme chtít koupit prstýnek, ale budeme si tak půl hodiny lámat hlavu nad velikostí. No nakonec to skončí tak, že si objednáme velikost odhadem, a poté doma zjistíme, že prsten nesedí. 

My se ale těmto situacím chceme vyvarovat, a proto se hlásím s novým článkem, kde probereme, jak správně změřit obvod prstu a koupit tak padnoucí velikost prstýnku. 

 

Existuje hned několik pomocníků a triků;

Měřící kroužek

 

navod 

 

Tohle je pomůcka, která Vám po vytištění může opravdu pomoci. Stačí pouze přiložit prsten k dané velikosti, a dle ukázky posoudit, zda je tato velikost správná, či ne. Níže se nachází také měřítko, díky kterému zjistíte, zda jste tabulku vytiskli ve správné velikosti.

 

Měřící proužky z papíru, či stuhy

Tento trik je opravdu jednoduchý. Budete potřebovat jen provázek, pevnou tenkou stužku či tenký papírový proužek, pravítko a propisku či fix. Velikost zjistíte tak, že stuhu, papírek nebo provázek obmotáte kolem prstu, na který bude prstýnek patřit, a v místě, kde se oba konce setkají, si zakreslíte čárku. 

Proužek poté pomocí milimetrového pravítka změříte a výsledné zaokrouhlené číslo bude velikost prstenu, který můžete objednat.

Prst musí mít pokojovou teplotu, jelikož může při zimě, nebo naopak teple, měnit svůj obvod.

 

Posuvné měřítko

Pokud máte doma posuvné měřítko, i tímto dokážete změřit obvod prstu. Stačí přiložit měřítko pod kloub prstu, na kterém se bude prsten nacházet. Následně můžete použít převodní tabulku.

 

Screenshot 2023-08-07 at 18.07.14

 

 

Doufám, že Vám tento článek aspoň trochu pomohl a já se budu těšit opět příští týden ve středu!

Teri, francobene.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz