Barvy a šperky: Jak vybrat ty správné podle svého typu pleti?

Výběr správného šperku není jen o výběru kousku, který vám padne do oka. Je to také o zvážení, jak budou šperky vypadat s tónem vaší pleti. Barva vaší pleti může výrazně ovlivnit to, jak na vás šperk vypadá. Proto je důležité porozumět vztahu mezi odstínem pleti a barvou šperků, abyste si mohli vybrat tu nejlepší volbu a šperk na vás vynikl tak, jak má. V článku tady, jsme si dle tohoto principu řekli, jaký si máme vybrat kov. Dnes se zaměříme na barvy samotné.

V rychlosti si tady jen zopakujeme, jak poznat svůj tón pleti. Nebo si spíš ukážeme takovou pomůcku. Nejjednodušší způsob, jak určit tón pleti, je podívat se na žíly na zápěstí v přirozeném světle. Pokud jsou vaše žíly modré nebo fialové, máte studený tón pleti. Pokud vypadají zeleně, máte teplý tón pleti. Pokud je to těžké říct, pravděpodobně máte neutrální tón pleti

Studený a neutrální tón pleti

Stříbro, platina a bílé zlato. To jsou kovy, které se k tomuto tónu pleti nejvíce hodí. Co se ale barev týče, rozhodně by u vás měla dominovat modrá, fialová
a zelenomodrá. Na drahé kameny to tedy znamená ametyst, safír a akvamarín. Skvěle ale budou vypadat také perly v odstínech stříbrné, či růžové.

1_13 

Zdroj: Pinterest.com

 

Teplý tón pleti 

Zlato, měď a mosaz. Kovy vhodné pro teplý tón pleti. Sahejte tedy po červené, žluté a rubínové, zkrátka zemité barvy. Ideální kameny jsou tedy citrín, rubín a granát.
No a pokud chcete sáhnout po perličkách, ty doporučujeme v odstínech zlaté a krémové.

2_13

Zdroj: Pinterest.com


Výběr správné barvy šperku podle odstínu pleti může vylepšit váš celkový vzhled a vaše šperky tak více vyniknou. V tomto článku opravdu hledejte pouze inspiraci.
Osobní styl a preference by měly být vždy na prvním místě. Neváhejte tedy experimentovat s různými kovy a drahokamy, abyste našli to, v čem se cítíte nejlépe.

Teri, francobene.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz