Zlaté vs. stříbrné šperky; Jak vybrat pro sebe ten pravý kov

Jeden z větších dilemat, když začínáte nosit šperky může být otázka, která barva kovu se k vám nejvíce hodí. A jak vlastně poznám, co mi nejvíce sluší? Pokud máte stejné trable, nebo chcete být jen minimálně o něco chytřejší, čtěte dál!

 Ideální postup k tomu, jak poznat, která barva kovu se k vám nejvíce hodí, je zjištění vašeho barevného typu, respektive barevné typologie. Rozhodně se nemusíte děsit nad názvem, není to žádná věda. Zjednodušeně jde o to, že na základě jednoduchých ukazatelů rozeznáte svůj barevný typ a k němu následně přiřadíte správnou paletku barev.  Protože když víte, jaké barvy vám sednou a umíte je vhodně nakombinovat, vytvoříte skvělou harmonii. Teď si tedy ukážeme na jaké "třídy" se budeme rozdělovat a kam tedy patříme.

Tmavý typ

Kůže, která se jednoduše opaluje. Černá, či hnědá barva vlasů. Hnědé, nebo zelené oči. K tmavému typu se nejvíce hodí kov barvy zlata, jelikož se tímto nádherně podtrhuje to teplo, které jejich vzhled vyzařuje. 

2_11 

Zdroj: Pinterest.com

 

Světlý typ

Světlá kůže, která se jednoduše na sluníčku spálí. Většinou světlé vlasy, ale máme tady i Sněhurky s vlasy černými. To je prosím typ světlý. A jak už můžete hádat, k tomuto typu se nejvíce hodí kov stříbrný, jelikož světlé typy přitahují tu studenost.

1_11 

Zdroj: Pinterest.com

 

Ve výsledku to je takto velice zjednodušeně vysvětleno, dle jakých si pravidel. Do reality to chceme přenést následovně - zkrátka zjistěte barvu, či teplotu svého obličeje. Pokud převažují teplé tóny (hnědé vlasy, opálenější pokožka, jantarové oči...) sahejte po zlatu, a pokud převažují tóny studené (černé vlasy, pokožka náchylná ke spálení, modré oči..) vyberte si stříbro.

Neberme to ale prosím jako striktně dané pravidla, podle kterých bychom se všichni měli řídit. Dejme na svůj pocit, abychom se ve špercích cítili především my dobře a sebevědomě.  Existuje spousty vyjímek a nezapomínejte na to, že vám nikdo nemůže nařizovat to, jak se máte oblékat a co máte, či nemáte nosit. Just be yourself.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz