Trendy v šperkařství pro rok 2024: Co bude hitem?

Uteklo to všechno jako voda a my vás vítáme v roce 2024! Všichni se teď jistě teprve probouzíme z klidu, který nám Vánoce přinesl, dopisujeme poslední předsevzetí a bedlivě čekáme, co se tedy bude letos nosit. A jelikož společnost Pantone již oznámila barvu letošního roku, kterým se mimochodem stal odstín Peach Fuzz, my přicházíme s trendy ve světě šperků!

 

Mašle

Již jste si jistě všimli, že náš feminine svět ovládly mašličky, čímž jsem se nechala strhnout třeba i já, protože vypadají naprosto dokonale kdekoliv. Každopádně ovlivní také šperkařství. A fantazii se meze nekladou, jelikož těch provedení se nabízí opravdu hodně.

1_10 

Zdroj: Pinterest.com

 

Old money 

Pokud vám tento výraz nic neříká, nic se neděje. Jednoduše se jedná o životní styl a módní vkus z 19. století. Zkrátka pokud jste viděli Velkého Gatsbyho, či Super drbnu, víte jak se lidé propadající vkusu Old money oblékají. No a jelikož tento životní styl zažil minulý rok internetový boom, letos se promítne i do šperkařství. Tudíž zlatu, mohutnějším tvarům a perlám dáváme ještě větší zelenou, než předtím. 

2_10 

Zdroj: Pinterest.com

 

Znak peněz

U výrazu "money" ještě chvíli zůstaneme. Do šperků se totiž budou vkládat buď drobné na přímo, a nebo pouze jejich obtisk. Tento námět tu je s námi historicky už delší dobu, avšak až teď se dostává více do popředí. Symbolizuje a přináší bohatství, jak to materialistické, tak i to mentální.

 3_5

Zdroj: Pinterest.com

 

Sochařský minimalismus

Pravděpodobně odstartován již minulý rok Bottegou Venetou a jejich momentálně nejikoničtějšími náušnicemi. Můj osobně nejoblíbenější a zároveň poslední trend, který si dnes představíme. Atypické, ale zároveň stále minimalistické. Mohutnější tvary, kterými se dají krásně a jednoduše oživit vaše outfity. Nejlepší je na tom všem ale jistě ta unikátnost, díky které vždy tak nějak budete vyčnívat z davu.

4_3 

 Zdroj: Pinterest.com

 

Tak co na letošní předpověď říkáte? My už se na všechny nové návrhy těšíme, avšak neopomínejte na klasiku a šperky, ve kterých se cítíte nejlépe. Jelikož co je víc, než když má člověk svůj osobitý styl nehledě na trendy.

 

Teri, francobene.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz