Jak vybrat brýle podle tvaru obličeje?

Máme tady další středu, a s ní i nový článek! A jelikož je léto v plném proudu, bez slunečních brýlí se nikdo z nás momentálně neobejde. Proto se dnes podíváme důkladněji na to, jak vybrat správné brýle podle tvaru obličeje. 

 

Tvar obličeje můžeme rozdělit na 4 základní typy: 

Oválný
Zdroj: Pinterest.com

 

1. Oválný tvar obličeje

Je považován za "ideální tvar", protože je nejvíce symetrický. Proto to také mají lidé s oválným obličejem nejjednodušší, protože jim padne jakýkoli tvar brýlí. Nejlépe ale vypadají ty, které lemují tvar obočí, tudíž více zaoblené.

 

 oválný

 Zdroj: Pinterest.com, francobene.cz

Náš tip:

Classic sluneční brýle

Aware sluneční brýle

 

2. Hranatý tvar obličeje

Většinou až shodná šířka brady s čelem. Takto vypadá hranatý typ. Jelikož jsou rysy obličeje již na první pohled velice ostré, můžou se zjemnit opět oválnějšími typy slunečních brýlí. Nebojte se ovšem sahat také po extravagantnějších kouscích, jelikož právě ty u tohoto tvaru obličeje nejvíce vyniknou. 

 

hranatý 

 Zdroj: Pinterest.com, francobene.cz

 Náš tip:

Square sluneční brýle

Slim sluneční brýle

 

3. Kulatý tvar obličeje

Jelikož chceme obličej opticky zúžit, při výběru brýlí pro kulatý obličej saháme po hranatějších rámech, těm kulatým se vyhýbáme. Obdélníkové tvary budou pro vás tak skvělou volbou.

 

kulatý

  Zdroj: Pinterest.com, francobene.cz

 Náš tip:

Diamond sluneční brýle 

Sunny sluneční brýle

4. Srdce 

Větší čelo, užší špičatější brada. Lehké a minimalistické rámy pomohou obličej zjemnit. Sahejte tak po jemnějších oválných a obdélníkových obrubách.

 

srdce

  Zdroj: Pinterest.com, francobene.cz

 Náš tip:

Sunny sluneční brýle

Pilot sluneční brýle

 

Nezapomeňte si prohlédnout naši kompletní nabídku brýlí! Pokud byste i tak potřebovali s výběrem pomoci, neváhejte se obrátit na naši Nicole, která s vámi vybere šperky a ostatní doplňky ideální pro vás.

Mějte se krásně a já se na vás budu těšit příští středu u dalšího článku.

 

Teri, francobene.cz 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz