Propíchnutí vs nastřelení náušnic

Stalo se to jistě většině z nás - chceme si nechat píchnout náušnice. Jedna kamarádka si ji nechala píchnout, druhá nastřelit a my se ptáme na jediné: Jaký typ zákroku si vybrat? V čem je jeden způsob lepší než ten druhý, a který nás vyjde lépe?
Přesně na tohle se v dnešním článku spolu podíváme!

 

PROPÍCHNUTÍ UŠNÍHO LALŮČKU.

Tato technika je téměř totožná s píchnutím klasického piercingu, jako třeba nostrilu. V prvé řadě je  potřeba dávat si pozor na hygienu, takže se musí předem vše důkladně vydezinfikovat. Následně se požadované místo a bod označíte tečkou, která se dutou jehlou nebo kanylou propíchne. Poté se zavede požadovaná náušnice a je hotovo!

Menší nevýhoda oproti nastřelení je, že po propíchnutí může rána chvíli krvácet. Po chvíli ale krvácení ustává a dále už vytéká případně pouze tkáňový mok. Není se ale čeho bát, vytékání této tekutiny je naprosto přirozená věc a místo vpichu se následně musí pravidelně čistit solným roztokem.

Cena: 250-800/zákrok, včetně šperku

 

NASTŘELENÍ NÁUŠNIC

Tento způsob je pokládán za rychlejší a údajně bezbolestný proces, bude tedy vhodnější pro lidi, kteří mají snížený práh bolesti, nebo se bojí jehel. Do nastřelovací pistole se vloží speciální, námi vybrané náušnice, které se následně během pár desítek vteřin nastřelí. 

Rána tedy poté nekrvácí, může se pouze opět vyskytnout tkáňový mok. Péče o místo vpichu a náušnici zůstává stejné, jako u klasického propíchnutí.Jedinou nevýhodou může být fakt, že při nastřelování je mírně omezený výběr typů náušnic. 

Cena: 700-900/zákrok, včetně náušnic 

 

JAKÝ TYP NÁUŠNIC JE VHODNÝ HNED PO PROPÍCHNUTÍ?

Nejčastější a zároveň nejlepší volbou jsou náušnice z chirurgické oceli, jelikož je ocel hypoalergenní a zároveň není tak drahá. Další skvělou volbou je také zlato, stříbro a titan. Co se tvaru týče, do začátku jsou nejvíce vhodné náušnice lehké. Kruhové náušnice  tedy nejsou do startu ta nejlepší volba.

 

JAK JE TO S HOJENÍM A KDY MŮŽU NÁUŠNICI VYMĚNIT?

Tohle je velice individuální záležitost. Někdo má hojení rychlejší, a někdo zase pomalejší. Udává se ale většinou 5-8 týdnů. Po této době se tedy může šperk vyměnit za jiný.

 

KDY IDEÁLNĚ PÍCHNOUT NÁUŠNICE?

U miminek se píchají náušničky od 3 měsíců. Následně žádná věková omezení nejsou. Svou roli ovšem může hrát roční období. Stejně jako tomu je u piercingů, nedoporučuje se provádět jakékoliv podobné zákroky v letních měsících, kdy jsou vysoké teploty a pokožka se potí. Doba hojení se tak může značně prodloužit a může dojít i k nepříjemným komplikacím.

 

KTERÝ ZPŮSOB JE TEDY LEPŠÍ? 

Není  pravidlo, co by dělalo jeden typ zákroku lepší či horším. Výběr je čistě na vás  —  podle vašich preferencí.
Náušnice jsou jednoznačně krásný doplněk, který může podtrhnout tvar obličeje, či zpestřit outfit. Nezapomeňte se podívat na všechny naše modely a já se na vás budu těšit u dalšího článku.

 

Teri, francobene.cz

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz