Jak rozmotat řetízek?

Jistě jsme se každý jednou dostali do situace, kdy jsme v tom největším spěchu zjistili, že se nám jakousi záhadou zamotal řetízek a ne a ne ho rozmotat. Proto si dnes ukážeme pár tipů, jak nad tímto problémem vyzrát!

 

IMG_8188 

Zachránce z kuchyně jménem olej

Ano, i olej, který máme snad doma každý, nám může pomoci při rozmotávání řetízků. 

Začneme tím, že si řetízek položíme na světlý a rovnoměrný povrch (například na bílý talířek). Řetízek rozepneme a konce necháme volně ležet tak, abychom měli místo zauzlení na talířku. Na uzlík poté kápneme neagresivní olej, například olivový, nebo dětský. Zauzlená část se olejem lépe uvolní a tím pádem bude jednodušší s ní pracovat. Poté se už jen snažíme tenkými předměty (špendlíkem, jehlou, párátkem..) místo rozuzlovat. Bude to chtít menší dávku trpělivosti, ale bude to určitě jednodušší a efektivnější, než s tím zápasit prsty. 

Pokud ovšem nemáme po ruce olej, může nám také na stejném principu posloužit také tekuté mýdlo.

 

Tření v dlaních, či mezi prsty

Pokud jsme mimo domov, skvěle nám poslouží také naše ruce, či prsty (konkrétně ukazováček s palcem). Mezi dlaně si vložíme řetízek a jemným třením se nám po chvíli zauzlená část uvolní. 

 

Zlatnictví

Pokud si nejsme jistí, nebo se bojíme, že bychom mohli šperky poškodit, můžeme najít jistotu v nejbližším zlatnictví, kde nám rychle a šetrně šperk rozuzlí. 

 

Prevence

Základem je také samozřejmě prevence. Tudíž správné skladování řetízků, aby k zauzlení vůbec nedošlo. Důležitá otázka je tedy; Jak správně skladovat řetízek, aby se mi nezauzlil?

~ Skladování ve šperkovnici
~ V krabičce, ve které byl šperk zakoupen
~ Na stojánku, kde jsou šperky zavěšeny a nemohou se tak zamotat

 

Untitled design-3 

Zdroj: Pinterest.com

 

Doufáme, že Vám dnešní článek dal tipy a triky jak správně rozmotat řetízek. 
A já se na Vás budu opět těšit další středu!

Teri, francobene.cz

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz