Na jaké ruce nosit zásnubní x svatební prstýnek?

Svatební sezóna je stále v plném proudu, takže kdy může být lepší čas na ujasnění tradic, než právě teď?

Já sama jsem s tím delší dobu bojovala. Kam se dává zásnubní prstýnek? A kam ten svatební? Je mezi nimi vůbec nějaký rozdíl? Tak na to se podíváme v dnešním článku!

 

Historické prameny... 

Na úvod bychom si mohli povědět, kde vlastně tyto tradice vznikly. První počátky této tradice sahají až do starověkého Egypta. Tam symbolika prstenu vyznačovala jediné ~ žena je již někomu přislíbena

Samotná symbolika nošení zásnubních a snubních prstenů je taková, že kruh symbolizuje nekonečné spojení a propojení mezi lidmi a prostrčením prstu kruhem vstupujete do nových začátků, jelikož procházíte jistou "bránou".

 

Je tady ten kouzelný moment, na kterou ruku si tedy dávám zásnubní prsten?

Tradice jsou národnost od národnosti odlišné. Od Římanů ale pramení, že se zásnubní prsten nosí na prsteníčku levé ruky. Věřili totiž, že tudy vede tzv. žíla lásky až do srdce.

 

 1_6

 Zdroj: Pinterest.com

 

Stojíme u oltáře a utvrzujeme tento moment prsteny snubními..

Je tady ta kouzelná chvíle a měníme si s partnerem prstýnek snubní, který provlékáme opět na prsteníčku levé ruky. Tudíž prsten zásnubní vymění ten snubní. 

 

2_6

  Zdroj: Pinterest.com

 

Co teď s tím zásnubním?

Tohle je už velice individuální věc. Někteří si nechávají oba prsteny na jednom prstu, někteří si ho přehodí na pravou ruku. Každopádně se určitě můžeme shodnout na jednom; byla by veliká škoda zásnubní prsten někam zašantročit, jelikož žádost o ruku patří k nejdůležitějším a zároveň nejkrásnějším okamžiků v životě. A také start nové životní éry.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz