Jak kombinovat šperky

Pro někoho sen, pro někoho noční můra. Plná šperkovnice nám sice může nabídnout hodně možností, může nám ale taky pěkně zamotat hlavu při výběru kombinací k outfitu. V dnešním článku si tak představíme pár pravidel, které pokud budete dodržovat, nikdy už dilema mít nebudete.

 Kombinace zlata a stříbra

  Pro spoustu lidí to může být něco nepředstavitelného, ale ano, zlato a stříbro můžeme kombinovat. A že to může vypadat tedy opravdu skvěle! Nejlépe to ale vyniká, pokud nosíte barevné kombinace stejného šperku. Co to znamená? No že si na sebe dáte třeba zlatý a stříbrný řetízek najednou. 

 

Untitled design-8 

Zdroj: Pinterest.com

 

Soupravy

Pokud to chcete mít přece jenom jednodušší, soupravy šperků, jsou pro vás to pravé ořechové. Šperky v jedné sadě většinou spojuje motiv, barva kamínků nebo třeba typ řetízku. Můžete tak se soupravou kombinovat jiné šperky, které mohou doplnit kompletní look. 

.
.
.

 

 

Vrstvení

Stejně tak jako u oblékání, máme vrstvení také ve světě šperků. Nepochopte to ale tak, že si na sebe naházíte všechny náhrdelníky, které vlastníte. Je stále zapotřebí držet se předem daného konceptu a jednoduchosti. Existuje i náhrdelník z většího počtu řetízků, který může být jednodušší volbou pro někoho, kdo si ve vrstvení není jistý. 

.
.
.

 

Pozor na překamínkování

Pokud pracujete s více extravagantnějšími kousky, nekombinujte k nim další podobné. Například, pokud si chcete vzít náhrdelník z kolekce Crystal, doplňte ho jednoduchým řetízkem. Stejně to tak je i s náramky, či prsteny. Výsledek bude tak speciální, ale zároveň nebude bít do očí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz