Inspirace: Nebojte se barevných šperků

Všichni máme nějak zažitý zvyk, že si ve špercích vybíráme primárně ze stříbrné, či zlaté varianty. Je to jako s oblečením. Černou, či bílou nosíme nejčastěji, jelikož barvy se daleko hůře kombinují, pokud jste je nikdy nenosili. Poslední dva roky ale barevné outfity dominují sociálními sítěmi, a tak je na čase dát strach bokem a oživit i svou šperkovnici nějakými barvičkami. 

Proto si dnes hodíme pořádnou dávku inspirace!

1_16

zdroj: pinterest.com

 

I když se kombinování barevných šperků může jevit jako opravdu velký oříšek, zase taková věda to opravdu není, když víte jak na to. Klíčem k úspěchu je totiž navnímání vašeho módního stylu, ve kterém se cítíte dobře a je dle toho vybaven váš šatník. Tímto jednoduše předejdete tomu, aby váš outfit nevypadal jako z cirkusu a nebylo to ve stylu "každý pes jiná ves". Na internetu je spousta "vzorníků barev", které vám ukážou, jaké barvy se k sobě nejvíce hodí a co s čím kombinovat.
Řekněte si tak, jaké barvy nosíte nejčastěji, které méně a dle toho můžete začít kombinovat samotné šperky. Důležité je si také uvědomit, zda se lépe cítíte v minimalistickém stylu, či rádi experimentujete s tvary, velikostmi apod.

 

2_16

zdroj: pinterest.com

 

Neznamená to ale, že máte dát stranou všechny basic šperky a nakoupit si zásobu těch silly goofy a barevných, jelikož nejlépe to do sebe zapadne, když vše vykombinujete dohromady. Barevné šperky fungují se stříbrem, zlatem, ale i třeba s perlemi, které tomu všemu přidají krásnou lehkost a svěžest. 
Důležitou roli totiž hrají také textury. Hrát si s tloušťkou, materiálem, provedením... 

3_8

zdroj: pinterest.com

S příchodem jara a léta přichází také ideální příležitost k tomu více se vším experimentovat. Obecně outfity v těchto ročních období jsou primárně barevné, lehké a fresh. Končí zima, která je považována za nejvíce depresivní období, začíná nám svítí sluníčko, venku všechno kvete a my jsme nabití pozitivní náladou. Takže kdy jindy s barevnými šperky začít, než teď?

 

4_6

zdroj: pinterest.com

 

Tento styl samozřejmě není pro každého a nemá smysl se do toho nutit, pokud byste se při nošení necítili dobře. Je to přece jenom tak trochu extravagantní záležitost. Pokud byste to ale zkusit přece jenom chtěli, ale bojíte se vašeho okolí, co na to řekne a zda vás za to neodsoudí, počkejte si třeba na festivaly, které se rychlostí světla blíží! 
Festivaly jsou ideální příležitostí na to, vyjít ze své komfortní zóny a obléct si to, co bychom si na sebe v normálním životě nevzali. Skvělá příležitost, kdy začít experimentovat. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz