Jak se správně starat o šperky z chirurgické oceli?

Nedávno jsme si v článku vysvětlovali, v čem je chirurgická ocel dobrá. Dnes se podíváme na to, jak se správně o takové šperky z chirurgické oceli starat, aby nám dělaly radost co nejdéle. 

 

Prevence před poškozením

Šperky z tohoto materiálu jsou náchylnější k poškrábání, či zašpinění. Jedno z preventivních opatření, jak těmhle problémům předejít, je jednoduché; šperky si sundávejte. Nenechávejte si je na spaní, při sportu, či manuální práci. Tímto eliminujete spoustu situací, kdy se šperk může poškodit.

Dále bychom měli určitě zmínit uchovávání. Každý šperk, který si objednáte u nás, má svoje místo, kde se následně může skladovat. Jsou to krabičky, výhradně pro náušnice a prsteny, a textilní kapsičky, protože se doporučuje dlouhodobě šperky z chirurgické oceli skladovat zvlášť (hlavně kvůli poškrábání). Pokud ale například sportujete a nechce se vám s sebou balit několik krabiček, či kapsiček, můžete si u nás objednat také náš dustbag z GOTS bavlny, který je ideální na cestování, či rychlou úschovnu. 

 

Čištění

Jednou za čas je samozřejmě vhodné šperky také čistit. Ale nemusíte se bát, chirurgická ocel není vůbec na čištění náročná. Budete potřebovat pouze jar, teplou vodu a hadřík. 

Stačí do teplé vody přidat pár kapek jaru a hadříkem šperky očistit, následně suchým ubrouskem kousek po kousku vyleštit a máte hotovo.

I když chirurgická ocel nepřichází o svůj lesk a vypadá dlouho jako nová, můžete také šperky přinést na ultrazvuk ke zlatníkovi (zhruba po dvou letech), aby stále vypadaly jako nové.  

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz