Co NEdělat se šperky?

Zdravíme všechny #sperkyfreaks! Snad každá holka miluje šperky a nejraději by měla celý šuplík vymezený jen na ně. Víte ale jak se o vaše šperky doopravdy starat a co určitě nedělat? Že ne? Tak v tom případě jsi ve správný čas na správném místě, protože si tady dnes stručně a jasně řekneme, jakým situacím se rozhodně vyhnout a jak docílit toho, že budou šperky vypadat pořád jako nové!

Uklízíš? Tak šperky dolů!

Pokud se chystáš na velký jarní úklid, listen up! Nasaď si rukavice a nebo šperky dolů. Čistící prostředky obsahují chemikálie, které mohou šperk nenávratně poškodit, třeba ubrat jim na lesku, rozleptat lepidla, kterými jsou upevněny perly, či kamínky apod. 

Lakuj si vlasy bez náušnic

Ať už si děláš ulízlý culík, nebo chceš jen zafixovat tvé čerstvě udělané vlny, šperky sundávej, jelikož lak pro jakýkoli materiál není přínosem. Náušnice se mohou zanášet a ztrácet na lesku.

Krémování rukou

Všichni chceme mít krásné hedvábné ruce bez známek stárnutí. K tomu slouží krémy, či jakákoli kosmetika na ruce. Bohužel málokterý produkt je 100% přírodní a tak může opět poškodit strukturu prstýnku. Proto pamatuj; vždycky když si budeš chtít nakrémovat ruce, prstýnky si radši sundej. Těchto pár sekund navíc ti může zachránit šperk a tvou peněženku!

Sportování

 Pro naše těla je samozřejmě pohyb velice důležitou složkou.  Ať už jsi milovník jógy, hraješ fotbal, nebo chodíš do fitka, je velice důležité si před jakýmkoli sportem sundat veškeré šperky a to hned ze dvou důvodů.
1) Ochráníš šperky od poškození, kdy se mohou jednoduše poškrábat o cvičební pomůcky, nebo náhrdelník, či náramek se ti může o něco zachytit a roztrhnout.
2) Ne nadarmo nás i v tělocviku nutili si šperky sundávat. Mrknutím oka se může stát opravdu nemilé zranění, ať už protrhnutí ucha, či zadušení.

Já vím, zní to dramaticky, ale náhoda je blbec a lepší je být připraven, než překvapen!

Koupání

No a jako poslední tady máme koupání. Samozřejmě není fajn se se šperky i sprchovat, tady budeme ale primárně mluvit o bázenech, tedy chlórované vodě. V bazénech jsou obvykle přidány chemikálie, které udržují vodu "čistou" a hygienickou. Tyto chemikálie jsou ale pro jakýkoli materiál šperků agresivní a můžou tímto přijít o svůj lesk, či barvu. 

 

Tak co? Věděla jsi o všech těchto bodech, nebo jsi nějakou doteď dělala? Ať už je tvá odpověď jakákoli, skladování šperků ti velice usnadní náš dustbag, který si můžeš přihodit k tvé příští objednávce pouze za 1,-. Dustbag je vyroben z GOTS certifikované bavlny a bude tvůj nejlepší kamarád nejen při skladování, ale také třeba při cestování, či uložení šperků, když jdeš do fitka. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz